KAŅEPJU SKOLA

Kaņepju skolu mēs izveidojām ar mērķi radīt neformālās izglītības telpu (klātienē un virtuāli), kas saistīta ar kaņepēm. Mūsu vēlme ir dalīties praktiskās un novatoriskās zināšanās par rūpnieciskajām kaņepēm. Kaņepju skolas pīlāru pamatā ir pieredzes apmaiņa un studentu un pasniedzēju tīkla izveide, kas kopā varētu veicināt citas iniciatīvas dažādās tēmās, piemēram, citu starpā saistībā ar kaņepju audzēšanu, kaņepju ēdieniem, kaņepju patēriņu un kaņepju papīru. Mēs vēlamies iedvesmot jebkura vecuma apmeklētājus un praktiski nodemonstrēt risinājumus, kurus vietējā (dari to pats) līmenī var atkārtot vienkāršā, praktiskā un ilgtspējīgā veidā.

KAŅEPJU PIEREDZES KAŅEPJU SKOLĀ

KAŅEPJU ĒDIENS


KATRU PIRMDIENU PLKST. 9:00

Šajā kaņepju ēdienu pieredzē mēs vēlamies dalīties ar jums pārsteidzošos kaņepju ēdienos. Tātad, ja jūs nekad neesat pagaršojis kaņepju produktus, jums nevajadzētu palaist garām šo iespēju! Mēs jums apsolām neaizmirstamu pieredzi! Tajā pašā laikā jūs varēsiet uzzināt vairāk par kaņepju ēdiena ieguvumiem, tos nobaudot.

Kaņepju ēdiena pieredze ietver:

  • neierobežotu kaņepju produktu, ko mēs gatavojam mūsu saimniecībā, degustāciju;

  • kaņepju “piena” pagatavošanu un degustāciju.

Šī pieredze ir piemērota ikvienam. Visi ir laipni aicināti.

KAŅEPJU PAPĪRS


KATRU OTRDIENU PLKST. 9:00

Šīs kaņepju pieredzes mērķis ir sniegt dalībniekiem zināšanas, kas nepieciešamas kaņepju papīra izgatavošanai. Šis tiek uzskatīts par mācību un mākslas ceļa sākumu, kurā dalībnieki var brīvi izpausties un sniegt savu radošo ieguldījumu.

Kaņepju papīra pieredze ietver sekojošo:

  • ievads par kaņepju šķiedru;

  • prezentācija un instrumentu un materiālu sagatavošana;

  • kaņepju papīra izgatavošanas metodes no kaņepju šķiedras;

  • nodarbības novērtējums, informācijas apmaiņa un turpmāko projektu izstrāde, ko var veikt mājās.

Šī pieredze ir piemērota ikvienam. Visi ir laipni aicināti.

KAŅEPJU AUDZĒŠANA


KATRU PIRMDIENU PLKST. 12:00

Šī pieredze ir domāta tiem, kas interesējas par kaņepju audzēšanu. Šī ir ievada pieredze par rūpnieciskajām kaņepēm ar spēcīgu fokusu uz tehnisko daļu un informāciju par vēsturiskajām kaņepju audzēšanas metodēm. Kaņepju audzēšanas pieredzes struktūra ir izveidota tā, lai dalībnieki varētu sagatavoties dažādu izejvielu tehniskai ražošanai un tirgus perspektīvai.

Kaņepju audzēšanas pieredze ietver informāciju par sekojošo:

  • kas jums jāzina pirms zemkopības uzsākšanas;

  • kaņepes anatomija - izprotiet kaņepju augu un kā tas aug;

  • kādas kaņepes stādīt, kad un cik daudz stādīt;

  • augsnes sagatavošana;

  • kaņepju stādīšana un pārvaldīšana;

  • kaitēkļi un slimības;

  • ražas novākšana;

  • ietekme uz vidi.

Laipni aicināti visi potenciālie kaņepju audzētāji.

BŪVNIECĪBA AR KAŅEPĒM


KATRU OTRDIENU PLKST. 12:00

Šajā interaktīvajā pieredzē jūs uzzināsiet svarīgas receptes, kā pareizi sajaukt kaņepes ar saistvielām uz kaļķa bāzes, lai ražotu kaņepju “betonu”. Dalībnieki iegūs pamata izpratni par galvenajiem teorētiskajiem un praktiskajiem jautājumiem, kas jāņem vērā, būvējot ar kaņepju “betonu”, labi izpratīs kaņepju “betona” veidošanas pamatmetodi, tostarp uzzinās svarīgākos norādījumus, ko darīt un ko nedarīt.

Kaņepju būvniecības pieredze ietver sekojošo:

  • informācija par to, kas ir kaņepju spaļi;

  • kaņepju “betona” recepšu prezentācija;

  • sastāvdaļu sagatavošana, darba drošība;

  • kaņepju “betona” sajaukšana, liešana veidnēs un blietēšana.

Šī pieredze ir piemērota iesācējiem, amatieriem un profesionāļiem būvniecības, arhitektūras, lauksaimniecības, permakultūras jomā (vai saistītā jomā), kuri vēlas uzsākt vai papildināt savu pieredzi un zināšanas. Iepriekšēja pieredze un rīki nav nepieciešami.

0
 .