Kaņepju piens

🌿 1/2 glāze kaņepju sēklas
💧 4 glāzes ūdens
💜 1-2 ēdamkarotes saldinātāja pēc jūsu izvēles (pēc izvēles, piemēram, kļavu sīrups, agaves nektārs vai dateles)


Pagatavošana:

1. Pievienojiet kaņepju sēklas blenderī kopā ar 4 glāzēm filtrēta ūdens. Ja vēlaties saldināt kaņepju pienu, pievienojiet vēlamo saldinātāju (piemēram, 1–2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai agaves nektāra), vaniļas ekstraktu (garšai) un šķipsniņu sāls (lai uzlabotu garšu).
2. Sāciet blendēt ar mazu ātrumu un pakāpeniski palieliniet līdz lielam. Blendējiet apmēram 1-2 minūtes vai līdz iegūstat krēmīgu, gludu maisījumu.
3. Ja vēlaties iegūt maigāku kaņepju pienu, kurā nav palikušas kaņepju sēklu cietās daļiņas, varat to izkāst caur marlei vai smalku sietu. Šis solis nav obligāts, jo daži cilvēki bauda kaņepju piena riekstu tekstūru bez sasprindzinājuma.  

Uzglabāšana: Ielejiet kaņepju sēklu pienu tīrā, hermētiskā traukā. To var uzglabāt ledusskapī līdz 3-4 dienām. Pirms katras lietošanas noteikti sakratiet vai samaisiet pienu, jo var rasties dabiskas nogulsnes.