Kaņepju pesto makaroni

🌿 1/2 glāze lobītu kaņepju sēklu
🍝 500 g lingvīnī makaroni
🌱 2 glāzes sasmalcinātu bazilika lapu
🌱 glāze viegli sasmalcinātu/saplēstu pētersīļu (ieskaitot kātus)

🧄 3 ķiploka daiviņas
🧂
1 tējkarote sāls
🌶️ 1/2 tējkarotes piparu
🍸 1/2 glāze kaņepju eļļas
🧴 1/3 glāze baltvīna etiķa
🍋 2 ēdamkarotes citronu sulas  
🍋 2 tējkarotes citrona miziņas
 

Pagatavošana:

1. Lielā katlā ar verdošu ūdeni vāra makaronus atbilstoši iepakojuma norādījumiem; atliekat malā 1/2 glāzi gatavošanas šķidruma, tad to noteciniet.
2. Kaņepju sēklu pesto: tikmēr virtuves kombainā sasmalciniet baziliku, pētersīļus, kaņepju sēklas, ķiplokus, sāli un piparus; motoram darbojoties, tievā vienmērīgā strūklā pievienojiet kaņepju eļļu un etiķi, līdz tas ir viendabīgs. Massu ievieto lielā bļodā; iemaisa citrona miziņu un citronu sulu.
3. Pievienojiet makaronus un rezervēto gatavošanas šķidrumu.

4.  Mēs šai receptei pievienojām parmezāna sieru, pāris zaļumus un plūmju tomātus.